Bejelentkezés

16. VMTDK, VMTDK-MŰHELYEK, VMTDK-PUBLIKÁCIÓK


A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium sikeres programsorozatot bonyolított le a 16. VMTDK, VMTDK-MŰHELYEK, VMTDK-PUBLIKÁCIÓK (NTP-HHTDK-M-17-0003) címmel a Nemzeti Tehetségprogram keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtámogatásával.

A rendezvénysorozat fontos eseménye volt a 2017. november 23–25. között Újvidéken megrendezett 16. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia, amelyen 134 kutató mutatta be legfrissebb eredményeit a Kárpát-medence minden részéről. A konferenciára a jelentkezők absztraktjaiból kétnyelvű rezümékötet jelent meg. A tanácskozás első napját most is a művészeteknek szenteltük, Lázár Tibor nyitotta meg a képzőművészek alkalmi kiállítását a Rektorátus előcsarnokában, az előadóművészek produkcióit pedig a Rektorátus amfiteátrumában nézhette meg a közönség. A hivatalos megnyitó, a plenáris előadások és a szekcióülések, valamint az ünnepélyes díjkiosztó szombaton volt a Mezőgazdasági Karon, majd a nap TDK-bulival zárult.

A programsorozat a 17. VMTDK-ra való felkészüléssel folytatódott. 2018. május 16-án Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, május 18-án pedig Újvidéken a Bölcsészettudományi Karon szerveztük meg a VMTDK-házikonferenciát, ahol az egyetemisták bemutathatták előadásaik munkaverzióját. 

A hallgatók és mentoraik is nagyon pozitívan értékelték a programsorozatot.