Bejelentkezés

17. VMTDK, VMTDK-MŰHELYEK, VMTDK-PUBLIKÁCIÓK


A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium sikeres programsorozatot bonyolított le a 17. VMTDK, VMTDK-MŰHELYEK, VMTDK-PUBLIKÁCIÓK (NTP-HHTDK-M-18-0001) címmel a Nemzeti Tehetségprogram keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtámogatásával.

A rendezvénysorozat fontos eseménye volt a 2018. november 22–25. között Újvidéken megrendezett 17. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia, amelyen 146 kutató mutatta be legfrissebb eredményeit a Kárpát-medence minden részéről. A konferenciára a jelentkezők absztraktjaiból kétnyelvű rezümékötet jelent meg. A tanácskozás csütörtöki napját a művészeteknek szenteltük. műhelymunkát szerveztünk számukra Szarka Mándity Krisztina közreműködésével, aki megnyitotta Vass Szabolcs önálló kiállítását is. Pénteken Lázár Tibor nyitotta meg a képzőművészek közös alkalmi kiállítását a Rektorátus előcsarnokában, az előadóművészek produkcióit pedig a Rektorátus amfiteátrumában nézhette meg a közönség. A hivatalos megnyitó, a plenáris előadások és a szekcióülések, valamint az ünnepélyes díjkiosztó szombaton volt a Technológiai Karon, majd a nap TDK-bulival zárult.

A programsorozat a 18. VMTDK-ra való felkészüléssel folytatódott. 2019. május 14-én Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, május 24-én pedig Újvidéken a Bölcsészettudományi Karon szerveztük meg a VMTDK-házikonferenciát, ahol az egyetemisták bemutathatták előadásaik munkaverzióját. 

A hallgatók és mentoraik is nagyon pozitívan értékelték a programsorozatot.