Bejelentkezés

Közösségi képzés


Közösségi képzési programok a Tudósklubban

Az egyéni képzés mellett a kollegisták tanév közben közös képzéseken, rendezvényeken vesznek részt, amelyek a kollégiumnak mint szellemi műhelynek az egységét hivatottak megteremteni. A közösségi képzési programok a Felsőokatási Kollégium irodája melletti Tudósklubban (Újvidék, Forum-ház, Vojvode Mišića 1.) folynak. A gazdag eseménynaptárban hazai és külföldi vendégtanárok, fiatal előadók szereplései, valamint a filmklub, műhelymunkák, performanszok eseményei szerepelnek.

A kollégium 2003-ban nyitotta meg a Tudósklubot, amely 2006 óta az eMagyar Pont hálózat keretében internetklubként is működik. A kollégium médiatárral is rendelkezik.

Újvidéken mintegy 1500 magyar ajkú egyetemi hallgató végzi stúdiumait, 5-6 évet tölt el ebben a városban. Magyar egyetem híján égetően fontosnak tartjuk, hogy az egyetemváros közelében rendelkezzünk egy felsőoktatási központtal (előadói terem, internetes kutatóközpont, információs iroda), mely hallgatók és tanárok számára közös tevékenységi formák megvalósítására ad lehetőséget. A VMFK Tudósklubja 500 méterre van az egyetemektől.